Имах щастието да се разходя няколко дена из района, да се насладя на неподозирано красивите малки средновековни селища, покатерили се много високо по хълмовете на Апенините, да се огледам във водите на най-голямото в Италия езеро Скано, да подишам въздуха на Адриатика и да се любувам на спокойните води на Адриатическо море.
Според местните хора, отглежданите в Абруцо маслини и произвежданите вина са едни от най-добрите не само в Италия, но и в света, а по броя на производителите на черни и бели трюфели районът заема стратнегически важно място в икономиката на Италия. Абруцо се слави и с традициите си по преработката на шафран.
Още за шафрана:
Abruzzese Saffron
Welcome to Abruzzo, also known as the land of yellow gold, the precious and fragrant saffron (now with a "Denominazione d' Origine Protetta" - Protected Origin Designation) which in addition to flavoring foods, also has significant healing properties.
Няма коментари:
Публикуване на коментар