четвъртък, 26 март 2015 г.

Пирот 2015

Лиза е инициаторка на тази екскурзия, с която открих туристическия сезон 2015. Екскурзията беше София - Пирот - Ниш. Цена - 25 лв., екскурзовод - прекрасна ерудирана дама, която ни разказваше увлекателно, а и дори ни рецитира стихотворение. Повечето от хората бяха на екскурзията с цел пазаруване. Ние пък с Лиза бяхме с цел разглеждане. Не знаех, че за един ден все пак доста неща могат да се видят и преживеят.

И ето ме мен, на Големия мост:



Денят бе събота. Пристигнахме рано - към 9 часа тяхно време. Улиците вече бяха пълни с хора - всички се движеха в една посока - към пазара. Разходката започна и за нас. И ние с Лиза като
всички, се отправихме към пазара - главната културна привлекателност за нашите спътници, някои от които обмениха по 500 лева, за да се втурнат в пазарски дейности. Получихме ценна информация за отличното качество на предлаганите там продукти - меса, домашна ракия, кашкавал, яйца и други ценности, които, казват, били истински.

По пътя към пазара.











 На пазара беше претъпкано, а в църквата нямаше никой. Едва открихме кой да ни отвори. Хората там са бедни, облечени бедно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар